Националният съвет на БСП възлага на ПГ на партията да

...
 Националният съвет на БСП възлага на ПГ на партията да
Коментари Харесай

БСП напуска парламента

 Националният съвет на Българска социалистическа партия разпорежда на ПГ на партията да напусне Народното събрание. Решението е взето през днешния ден на съвещание на съвета, оповестиха негови членове.
Предложението направи по време на съвещанието водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя уточни, че решението за това е взето от Изпълнителното бюро на партията. За предлагането са дали своят вот 74 души, 33-ма са се въздържали, а трима са били срещу.

Според Нинова причините са, че законодателният орган се употребява с 8 % доверие и, вместо там да се вършат и коват същинските закони, които да усъвършенстват живота на българските жители, се прави тежък лобизъм в полза на компании и олигарси и се вършат подмолни партийни сделки в интерес единствено на избрани партии. Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия няма място в тези сделки и в този вид законодателство.

На днешното си съвещание Народно събрание на Българска социалистическа партия одобри послание към всички български жители и политически партии  за отбрана на свободата на демокрацията и върховенството на закона. „ Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и НФСБ одобри промени в изборното законодателство, които нарушават законността, свободния избор на българските жители и гаранциите за почтени избори. Стана порочна процедура месеци преди всеки избор разпоредбите да се поправят в полза на ръководещите “, споделя се в обръщението.

„ Ние изрично настояваме да отпаднат последните промени в Изборния кодекс и да се пристъпи към осъществяване на законовото условие за избор на нова Централна изборна комисия. Ние пожелаваме да се обезпечи демократично осъществяване на идните избори за Европейски парламент, да се подсигурява меродавност на изборните резултати според волята на българските жители и да се избере нов състав на ЦИК, като значима част от тези гаранции. Само при тези условия ние ще възстановим присъединяване си в този парламент “, добавя се в обръщението на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

 

„ Обръщаме се към българските жители за взаимни дейности в отбрана на изборните права. Всеки може да даде поддръжка за една или друга партия, за едни или други претенденти. Това е изконно политическо право. Но в битката за неговата реализация би трябвало да сме единни и непреклонни. Само по този начин ще отстоим демокрацията, правовата страна и нашите съществени политически и цивилен права “, приключват от левицата.

По-рано през днешния ден Нинова съобщи, че Народното събрание не е трансфорат в място, в което се водят разногласия за политики, а място, в което се водят жълти разногласия, обидни диспути, които наскърбяват освен българските народни представители, само че и цялото българско общество в една парламентарна република.

Тя сложи следните условия към ръководещото болшинство - избор на нова Централна изборна комисия, анулация на " срамните, позорни " среднощни гласувания от оня ден, връщане на преференцията на нивото, което беше преди гласуването от оня ден. Започване още веднъж на дебата за машинното гласоподаване, връщането на правото всеки български жител да може да си търси правата пред Върховния административен съд с касационна тъжба - това са нашите условия и търсим вашата поддръжка, добави Нинова.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР